وزير جهاد كشاورزي روز پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتي سيستان و بلوچستان كه با حضور معاون اول رييسجمهوري در زابل برگزار شد با اشاره به رشد ٣۵٠ درصدي كشت گياهان دارويي در سيستان وبلوچستان اظهارداشت: گستردگي و تنوع اقليمي، امكان كشت خارج فصل گياهان دارويي در هواي آزاد، نيروي كار فراوان و ارزان، فراهم بودن زمينه توليد محصولات سالم و ارگانيك، سهولت مبادلات تجاري و صادرات محصول، برخورداري از پيشينه كهن و پويا در طب سنتي از جمله مزيتهاي نسبي اين استان در زمينه گياهان دارويي محسوب ميشود.
خاوازي افزود: خصوصياتي همچون توقع پايين، سازگاري با انواع تنشها و شرايط سخت محيطي حاكم بر اقليم سيستان و بلوچستان، ارزش قابل توجه اقتصادي و نيز قابليت اشتغالزايي در زيربخشهاي مختلف توليد، بسته بندي، بازاررساني و صنايع تبديلي، گياهان دارويي را به گزينهاي مطلوب براي گنجاندن در الگوي كشت مناطق مختلف استان تبديل كرده است.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به طرح آبياري با لوله به ۴۶ هزار هكتار از مزارع منطقه سيستان گفت: اين طرح به عنوان بزرگترين طرح بخش كشاورزي داراي دستاورهاي بزرگي براي مردم منطقه است.
وي ادامه داد: به منظور بهرهبرداري طرح ۴۶ هزار هكتاري دشت سيستان تغيير الگوي كشت مورد توجه بوده به طوريكه در مرحله نخست آن بحث آموزش مورد توجه قرار گرفته است.
خاوازي اذعان داشت: در اين راستا قطعه ۱۰۵ هكتاري براي گندم، ۱۰ هكتار گياهان دارويي، ۱۰۰ هكتار انگور و ۱۰۰ هكتار محصولات جاليزي تدارك ديده شده و در قالب آن برنامههاي آموزشي مورد توجه قرار دارد.
وي با بيان اينكه محدوديتي در زمينه سامانههاي نوين آبياري وجود ندارد افزود: اين وزارتخانه با همه امكانات آماده راهاندازي سامانههاي نوين آبياري در مزارع سيستان و بلوچستان بنا به درخواست كشاورزان است.
وزير جهادكشاورزي تاكيد كرد: مقرر شده به منظور استفاده از ظرفيتهاي سيستان و بلوچستان سرمايهگذاران را براي بازديد از منطقه جهت شناخت قابليتها در بخش گياهان گرمسيري، پرورش ماهي در قفس و گياهان دارويي همراهي كنيم